Poštovani,

Udruženje pisaca POETA pristupilo je realizaciji pripremnih radnji za snimanje filma po romanu “Srpsko srce Johanovo”, čiji je i izdavač.

Roman, koji je nastao nakon poeme “Srpsko srce Jovanovo” napisane 2006, dopunjene 2007. godine, kada je Nemac Johan prešao u pravoslavlje, govori o istinitom monstruoznom zločinu čerečenja Srba na Kosovu i Metohiji, od strane Šiptara, koji su pod patronatom međunarodne zajednice, a zarad finansiranja svojih terorističkih organizacija, prodavali srpske organe na crnom tržištu širom sveta.

Dokumentarni film Rikarda Lakona, izveštaj Dika Martija, članci i knjige Mariline Veke i Karle del Ponte, svedočenje Šiptara, zaštićenog svedoka, pred Sudom za ratne zločine Republike Srbije, nisu doprineli skidanju medijske blokade sa poeme i romana “Srpsko srce Johanovo”.

Uprkos svemu, roman je doživeo četrnaest izdanja (jedanaesto izdanje štampano je u tiražu od 10.000 primeraka) i prevod na sve svetske jezike. Poemu, za koju je i komponovao muziku, peva čuveni otac Vojo Bilbija. Desetine hiljada čitalaca, među kojima su brojne eminentne ličnosti iz oblasti kulture i umetnosti, uporno iniciraju snimanje jednog pravog srpskog filma.

Dragi Čitaoče! Ako postoji ideja oko koje svi Srbi treba da se saboruju onda je to upravo snimanje ovog filma, kojim bi se direktno udarilo na nakaznu tvorevinu zvanu Republika Kosovo i pokazalo svetu da ona počiva na krvi nedužnih Srba i trgovini ljudskim organima i narkoticima. Mnoge od onih država koje su priznale ovu privremenu tvorevinu, pod pritiskom javnosti koja bi videla film,  zapitale bi se šta su to uradile i možda promenile svoju ishitrenu odluku, donetu pod pritiskom velikih sila.

Troškovi snimanja kvalitetnog filma su ogromni, ali zajedničkim snagama mi, srpski narod, to možemo uraditi. Šiptari su već snimili film u kome se govori da su Srbi trgovali ljudskim organima. Ako su oni mogli da prikupe novac za snimanje laži zašto Srbi ne mogu da snime film po istinitom događaju? Zato Vas molimo, naravno ako Vas roman koji pročitate dotakne, da nam se javite ukoliko možete na bilo koji način da nam pomognete. Obavestite sve ljude i institucije za koje smatrate da mogu to isto uraditi i podelite ovo pismo na što više mesta.

Sve informacije možete dobiti na telefon  +381 62 25 25 98 ili na mejl: poetafilm@gmail.com


Dinarsku donaciju možete uplatiti na račun Udruženja Poeta film:

265109031000121640

Raiffeisen BANK – sa naznakom donacija za film


Deviznu donaciju možete uplatiti na račun Udruženja Poeta film:

RS35265100000020151219

Raiffeisen BANK – sa naznakom donacija za film


Ukoliko uplaćujete donaciju iz Rasejanja možete je uplatiti u evrima ili dolarima


Редакција и организациони одбор за припрему снимања филма

Leave a Reply

Your email address will not be published.